Зеленський відкликав свій законопроект про припинення повноважень суддів КСУ – 24 Новини

Зеленський відкликав свій законопроект про припинення повноважень суддів КСУ

Володимир Зеленський відкликав документ, щоб його доопрацювати.

Президент Володимир Зеленський відкликав свій законопроект про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства. Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт українського парламенту.

Відзначається, що на засіданні комітету Верховної Ради з питань правової політики голова Андрій Костін повідомив, що 27 січня парламент отримав лист від Зеленського про відкликання проекту закону №4288. В результаті чого документ зняли з порядку денного.

“Згідно зі статтею 93 Конституції України та статтею 104 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України від 10 лютого 2010 року №1861-VI, відкликаю для доопрацювання проект Закону України” Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства (реєстраційний № 4288)”, – йдеться в листі.

Що було раніше

27 жовтня Конституційний суд виніс рішення про невідповідність Конституції положень закону “Про запобігання корупції”.

29 жовтня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про позбавлення повноважень всіх суддів Конституційного суду України.

Рада Європи заявила, що прийняття даного документа буде “кричущим порушенням” основного закону. У свою чергу Венеціанська комісія також не підтримала ідею про розпуск КСУ. На їхню думку, Конституційний суд “не може бути покараний за свої рішення, але його робота повинна бути поліпшена”.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях