Камені, петарди, водомети та сльозогінний газ: в Брюсселі почалися масові зіткнення з поліцією – 24 Новини

Камені, петарди, водомети та сльозогінний газ: в Брюсселі почалися масові зіткнення з поліцією

В ході зіткнень затримано 112 осіб.

Жорсткі зіткнення відбулися в Брюсселі між поліцейськими та учасниками демонстрації в пам’ять про темношкірого місцевого жителя Ібрагіма Баррі, в результаті чого шестеро людей постраждали та понад 100 затриманих. Про це повідомляє APnews з посиланням на RTBF.

Так, учасники акції протесту звинувачують поліцію в смерті Баррі. На їхню думку, чоловік став жертвою насильства в поліції.

Спочатку протестувальники зібралися на мітинг під відділенням поліції. Пізніше вони розбилися на групи й попрямували до площі Лідца, де палили димові шашки. Крім цього, учасники мітингу кидали в поліцію каміння і петарди. У свою чергу правоохоронці застосували водомети та сльозогінний газ.

В ході зіткнень затримано 112 осіб, з них 30 – неповнолітні. Крім того, шестеро людей постраждали.

В ході заворушень було пошкоджено 6 транспортних засобів, пошкодження і початок пожежі спостерігалися в відділенні Кобан-Брабант Північної поліцейської зони Брюсселя. На площі Лідца також пошкоджені автобусне укриття і трамвай.

Нагадаємо, що 23-річного вихідця їх Гвінеї 9 січня затримали через порушення карантинних заходів. Його доставили до відділку, де він втратив свідомість, медики госпіталізували чоловіка, але він помер у лікарні.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях