Катастрофа літака Качинського: У Сеймі заявили про нові деталі у справі – 24 Новини

Катастрофа літака Качинського: У Сеймі заявили про нові деталі у справі

Депутат не став озвучувати, хто міг встановити вибухівку.

На уламках літака Ту-154 президента Польщі Леха Качинського, який розбився у квітні 2010 року, виявили сліди вибухівки. Про це заявив депутат Сейму Антоній Мацеревич, який очолює підкомісію з повторного розслідування причин катастрофи літака, передає WNP.

“Головна теза, а точніше правда, така, що літак був знищений унаслідок вибуху”, – сказав Мацеревич.

Водночас депутат не став озвучувати, хто міг встановити вибухівку, зазначивши, що саме прокуратура має встановити причетних.

Також комісія планує представити “важливу інформацію” щодо звіту з причин катастрофи.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в авіакатастрофі літака, що розбився недалеко від Смоленська, загинуло 96 осіб, у тому числі президент Лех Качинський.

У міждержавному авіаційному комітеті (МАК) говорили, що літак розбився через помилку пілотів, які почали посадку при поганій погоді. Польська прокуратура, не заперечуючи провини екіпажу, також звинувачує в причетності до катастрофи смоленських диспетчерів. Росія ці звинувачення відкидає.

У квітні 2018 року підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт зі Смоленської катастрофи, в якому, зокрема, зазначається, що ліве крило літака Ту-154 було знищено в результаті внутрішнього вибуху.

Раніше повідомлялося, суд Польщі визнав екскерівника Канцелярії прем’єр-міністра країни Томаша Арабського винним у тому, що він, всупереч своїм обов’язкам, не вжив заходів для забезпечення безпеки візиту президента країни Леха Качинського до Смоленська 10 квітня 2010 року.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Мы в соц. сетях