Прокурори вимагають збільшити до 10 мільйонів заставу водію, який зніс дітей на переході у Харкові – 24 Новини

Прокурори вимагають збільшити до 10 мільйонів заставу водію, який зніс дітей на переході у Харкові

Поки що застава складає всього 340 тисяч гривень.

Прокуратура вимагає у 30 разів збільшити розмір застави для водія позашляховика, який зніс двох дітей на переході у Харкові. Йдеться про 10 мільйонів гривень замість 340 тисяч.

Про це повідомив прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Так, прокуратура подала апеляційну скаргу на рішення слідчого судді про обрання запобіжного заходу водію автомобіля Toyota Land Cruiser, який у стані наркотичного сп’яніння збив 13-річних хлопчика та дівчинку на пішохідному переході в Харкові.

Прокурори вимагають збільшити суму застави до 10 мільйонів гривень.

За словами Чубенка, прокуратура вважає заставу в 340 тис. грн, визначену слідчою суддею такою, яка не відповідає обставині події (водій на момент скоєння ДТП перебував у стані наркотичного сп’яніння та їхав дорогим автомобілем, крім того, водій раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності та на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні, у підозрюваного немає постійних соціальних зв’язків та офіційного працевлаштування).

“Виходячи з того, що чоловік на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні, не може бути мови про повторне призначення випробувального терміну у вироку за ДТП.

Ці обставини розуміють як підозрюваний, так і його адвокати, тому високий ризик того, що він може ховатися від слідства або залишити країну. Висока сума застави хоч дає шанс на те, що підозрюваний перебуватиме у СІЗО, оскільки не зможе виплатити заставу”, – йдеться у повідомленні.

Хлопчик та дівчинка перебувають у лікарні. Їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості, але стабільний. Відомо, що в обох струс мозку та забиття м’яких тканин. Постраждалій дівчинці зашили рану на голові. При цьому лікарі зазначають, що їх життю нічого не загрожує.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях