Стерненко нагадав про заплановані найближчими днями акції: Де і коли збирає людей – 24 Новини

Стерненко нагадав про заплановані найближчими днями акції: Де і коли збирає людей

Засуджений одеський активіст Сергій Стерненко нагадав небайдужим до його долі та свавілля чинної влади людям про заплановані на найближчий час акції протесту

Про це він написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

За словами Стерненка, найближчими днями відбудуться акції:

  • під державною дачею президента Володимира Зеленського (збір 8 березня о 16:00);
  • біля готелю “Президент” на вулиці Госпітальній у столиці (збір 9 березня о 9:00). 

“8 березня о 16:00 ми їдемо до президента на державну дачу. Зеленський і його оточення самі визнають, що наша судова система довела свою непридатність, але вони не роблять нічого, щоб ця репресивна машина припинила відмазувати злочинців та відправляти невинуватих людей у в’язницю”, – наголосив активіст.

Він нагадав також, що невинні ув‘язнені не мають часу чекати.

“Антоненко, Стерненко та багато інших вже за ґратами”, – додав Стерненко.

Активіст зазначив, що збір небайдужих відбудеться о 16:00 на станції метро Видубичі – на парковці біля “Фуршету”.

“9 березня о 9:00 ми збираємось біля готелю “Президент” (вул. Госпітальна, 12), де судді з усієї країни намагатимуться обрати членів Вищої ради правосуддя”, – анонсував Стерненко другу зустріч.

Він пояснив, що активісти вимагатимуть змін правил добору членів ВРП, куди “мають увійти порядні люди, які не дозволять тримати патріотів та безневинних людей за гратами і відпускати вбивць та корупціонерів”. 

“Побачимось! Справедливість Стерненку — справедливість усім”, – підсумував активіст.

Стерненко нагадав про заплановані найближчими днями акції
Де і коли Стерненко збирає людей на протест

За що засудили Стерненка

23 лютого Приморський районний суд міста Одеси визнав Стерненка винним у викраденні людини. Його засудили до 7 років 3 місяців в’язниці з конфіскацією половини майна.

Суд визнав Стерненка винним у скоєнні злочинів за статтею 187 (розбій) та статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу, але з тим звільнив його від кримінальної відповідальності за вчинення злочину за статтею 146 (викрадення людини) у зв’язку із закінченням терміну давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Вирок Стерненку стосується справи про викрадення й катування керівника одеського відділення проросійської партії “Родіна” Сергія Щербича (якого внесли у список сайту “Миротворець”) у квітні 2015 року. Він є приближеним до мера Одеси Геннадія Труханова.

Відомо, що за кілька днів до того, як Щербич мав отримати мандат депутата однієї з райрад Одеської області, його викликали на зустріч, а звідти відвезли у невідомому напрямку з мішком на голові. Його побили та вимагали відмовитися від депутатського мандату.

За версією слідства, одним із чоловіків у масках, які напали на Щербича, був саме Стерненко.

Сам активіст причетність до викрадення відкидає, а справу називає сфабрикованою.

На його думку, у цій справі проти нього виступають, зокрема, генеральний прокурор Ірина Венедіктова, заступник голови Офісу президента Олег Татаров і очільник Одеси Геннадій Труханов.

Нагадаємо, вирок Стерненку викликав неабиякий резонанс у суспільстві та соціальних мережах.

Після його оголошення під будівлею суду прихильники Стерненка почали скандувати “Свободу Стерненку!” і “Аваков – чорт!”, а також кидати димові шашки. Відбулися сутички активістів із поліцією.

Згодом Стерненко анонсував низку мітингів у різних містах України та у Варшаві (Польща).

Після цього хвиля протестів прокотилася практично всіма регіонами України. Масштабні акції неодноразово відбулися й у Києві.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях