Експерти назвали причину масового отруєння в Харкові
На даний момент два ресторани, де сталося отруєння, тимчасово закриті.

Держпродпотребслужба встановила причину та джерело отруєння в Харкові. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу установи.
«Держпродпотребслужба провела позапланову перевірку з нагоди спалаху кишкової інфекції в Харкові, в результаті якої постраждали 90 осіб. Фахівці встановили, що основна причина спалаху – недотримання санітарно-гігієнічного режиму закладами харчування, які мали загальну кухню. Ймовірне джерело спалаху – хворий працівник», – йдеться у повідомленні.
Як уточнює джерело, під час перевірки були виявлені наступні порушення:
- Спільне зберігання сировини і готових харчових продуктів;
- Порушення температурно-вологісного режиму зберігання;
- Відсутність маркування на мішках з рисом;
- Столи та інше технологічне обладнання потребують миття та дезінфекції.