Херсонська область першою в Україні перейшла в “червону” зону карантину – 24 Новини

Херсонська область першою в Україні перейшла в “червону” зону карантину

В регіоні збільшилася кількість заборон і обмежень.

Херсонська область першою в Україні цієї осені перейшла в “червону” зону карантину.

Відповідне рішення Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла за результатами позачергового засідання. Справа в тому, що в цій галузі в останні дні фіксувалися перевищені показники за багатьма ознаками епідеміологічної небезпеки.

“Державна комісія вирішила встановити з 00 годин 00 хвилин 15 жовтня 2021-го року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Херсонської області та застосувати на території Херсонської області обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня епідемічної небезпеки”, – наводить рішення комісії Немчинов.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузин привів в приклад значне перевищення за кількістю госпіталізованих пацієнтів протягом останнього тижня. На даний момент на 100 тисяч населення вона складає 76,7%.

Разом з введенням червоного рівня епідеміологічної небезпеки в регіоні вводяться нові обмеження:

  • забороняється робота громадського харчування, крім адресної доставки і замовлень на винос;
  • ТРЦ та інші розважальні заклади, кінотеатри, театри тощо також опинилися під забороною;
  • навчальні заклади, крім дитячих садків і початкових класів шкіл також закриваються;
  • забороняється робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів та матчів командних ігрових видів спорту без глядачів виявляється під забороною;
  • під заборону потрапила робота закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- і відеозйомки.

Окремо відзначимо, що ці обмеження не будуть діяти в тих випадках, якщо 100% співробітників, організаторів, відвідувачів і учасників таких заходів або установ будуть повністю імунізовані і матимуть зелений COVID-сертифікат. У той же час робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек і всіх продовольчих магазинів на червоному рівні епідопасності не обмежується.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях