Ляшко назвав три ймовірні сценарії розвитку ситуації з COVID-19 – 24 Новини

Ляшко назвав три ймовірні сценарії розвитку ситуації з COVID-19

Оптимістичний сценарій передбачає ситуацію, коли система охорони здоров’я буде працювати в звичайному режимі.

В Україні можливі три сценарії розвитку епідемії коронавірусу, один з них – оптимістичний. Але, щоб піти за ним, необхідно виконати три умови.

Так, за його словами, оптимістичний сценарій передбачає ситуацію, коли система охорони здоров’я буде працювати у звичайному режимі. Тобто люди з іншими соматичними та інфекційними хворобами не повинні відчути зростання випадків коронавірусної хвороби.

Потрібно дотримуватися наступних умов, щоб Україна пішла за оптимістичним сценарієм:

– масова вакцинація;

– дотримання протиепідемічних норм: фізичної та соціальної дистанції, носіння масок;

– адаптивний карантин (посилення карантинних обмежень на територіях, де значно зростатиме кількість заражених COVID-19).

Також Віктор Ляшко пояснив, в чому різниця між фізичною та соціальною дистанцією: фізична – це відстань від 1,5 метра, соціальна ж – уникати масового скупчення людей.

“Соціальна – уникати скупчення людей, наприклад, при можливості пройти пішки 2 зупинки, а не заходити в громадський транспорт, який зазвичай переповнений”, – пояснив Ляшко.

На жаль, крім оптимістичного сценарію можливі також помірний і песимістичний, які відрізняються великою кількістю заражених коронавірусною інфекцією і сильним навантаженням на медичну систему. При їх розвитку, ймовірно, будуть діяти більш жорсткі карантинні обмеження.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях