Pfizer та Moderna безпечні: у США закликали вагітних жінок вакцинуватися – 24 Новини

Pfizer та Moderna безпечні: у США закликали вагітних жінок вакцинуватися

Дані показують, що серед майже 2500 вагітних жінок підвищеного ризику викидня не спостерігається.

Вагітних американок закликають вакцинуватися від коронавірусної інфекції вакцинами Pfizer або Moderna, запевняючи, що вони безпечні, як для майбутніх матерів, так і для дітей.

Американські органи охорони здоров’я підкреслили, що дані останніх досліджень показують безпеку даних вакцин. Підвищеного ризику викидня немає. Також за словами директора CDC Рошель Валенскі, агентство заохочує пройти вакцинацію і всіх, хто планує завагітніти, а також тих, хто годує грудьми.

Згідно з опублікованою інформацією, аналіз поточних даних виявив, що не спостерігається підвищеного ризику викидня серед майже 2500 вагітних жінок, які отримали вакцини Pfizer або Moderna до 20 тижня вагітності.

Відзначимо, обидві вакцини розроблені американськими компаніями та вводяться двома дозами. Moderna є так званою РНК (м-РНК) -вакциною, яка несе частину генетичного коду вірусу, і імунна система людини сама виробляє антигени. Такою ж є і вакцина Pfizer-BioNTech.

За заявою ВООЗ, схвалені вакцини забезпечують також певний захист і від нових штамів вірусу, таких як “Дельта”.

Водночас на цей момент Європейське агентство з лікарських засобів збирається вивчати вакцини від Pfizer і Moderna, оскільки були виявлені три нових побічні ефекти: алергічна реакція на шкірі, запалення нирок і ураження нирок, що характеризується сильною втратою білка з сечею.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях