Щеплення “на око”: у Дніпропетровській області для вакцинації Pfizer закупили неправильні шприци – 24 Новини

Щеплення “на око”: у Дніпропетровській області для вакцинації Pfizer закупили неправильні шприци

На інструментах для введення вакцини відсутні поділки для замірювання доз.

Медичні заклади Дніпропетровської області отримали шприци, які категорично не підходять для вакцинації населення препаратом Pfizer і можуть стати причиною непередбачуваних наслідків після щеплення. Причина проста – на інструментах немає спеціальніх поділок для замірювання доз, і тому, фактично, медикам доведеться колоти українцям вакцину “на око”.

У нашому розпорядженні опинилися документи, що свідчать про те, які шприци необхідно було закупити, і фото отриманих інструментів, які взагалі не відповідають цим документам.

Одна доза вакцини Pfizer має становити 0,3 мл – не більше і не менше. Закуплені шприци можуть вмістити 0,5 мл препарату. Закупивши інструменти для введення вакцини, які не містять поділок, всю відповідальність за наслідки передозування чи, навпаки, недоотримання препарату звичайними громадянами повністю поклали на медиків, які проводять вакцинацію. Таким чином, ризик непередбачуваних наслідків існує для обох сторін.

Судячи з інформації на звороті упаковки шприців, країна-виробник – Іспанія. Водночас, у документи на “правильні” шприци вказано Індію як країну-виробника.

Шприци, які будуть використовувати для введення препарату людям у Дніпрі та області мало того, що не відповідають нормі дозування (0,3 мл/доза), але ще й не мають поділок, які допомогли б медикам мобільних бригад та у пунктах щеплення ввести необхідну кількість препарату.

Наразі точна кількість небезпечних інструментів невідома.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях