ВООЗ назвала умову закінчення пандемії – 24 Новини

ВООЗ назвала умову закінчення пандемії

За добу у світі в середньому люди одержують 43,4 мільйона доз вакцин від коронавірусної інфекції.

 Пандемія коронавірусної інфекції закінчиться, якщо розподіл вакцин між країнами буде справедливим. Про це в суботу, 1 січня, пише ВВС з посиланням на слова глави Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Аданома Гебреїсуса, які прозвучали у його новорічній заяві. З його слів, постійна несправедливість у розподілі препаратів збільшує ризик мутації коронавірусу. Глава ВООЗ вважає, що варто вже зараз “відмовитися від вузького націоналізму і накопичення вакцин від COVID-19”. 

“Вузький націоналізм і накопичення вакцин у деяких країнах підірвали справедливість і створили ідеальні умови для появи варіанта Омікрон, і чим довше триває несправедливість, тим вищим є ризик розвитку вірусу в такий спосіб, який ми не можемо передбачити”, – попередив Гебреїсус. На його думку, “якщо ми покінчимо з нерівністю, ми покінчимо з пандемією”. Нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Amnesty International (AI) засудила нерівномірний розподіл вакцин проти COVID-19 у світі. 

Додамо, що ВООЗ планує вакцинувати 70% людей до липня 2022 року. У людства “залишилося 185 днів до фінішної прямої”, заявили у ВООЗ і зазначили, що 2021 рік був досить складним у боротьбі з пандемією.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI

Від Smi.biz


You may also like...

Мы в соц. сетях